Om oss

Maestro Management använder symfoniorkestern som metafor för att tydliggöra hur varje organisation är konstruerad.

Våra erfarenheter har vi fått inom musiken och dess komplexa sätt att kommunicera på. Där ledarskapet, strukturen och medarbetarskapet är en fantastisk inspirationskälla till organisatorisk visdom. Speciellt för oss som tycker att detta är ett alldeles vansinnigt spännande område att reflektera över och gräva djupare i.

Vi har bedrivit utbildningsverksamhet inom ledarskap, medarbetarskap och kommunikation sedan år 2007 och upphör aldrig att fascineras över komplexiteten och möjligheterna i stora som små förändringar i ledarskap och organisation.

Merete_130516_liu_hedersdoktorer_172-1-300x450Vår egen organisations dirigent är Merete Ellegaard.
Hon har har 20 års erfarenhet av att leda ensembler på olika nivåer och har återkommande uppdrag som dirigent med orkestrar i hela Sverige.

Merete är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har även deltagit i mästarklasser i USA, Ryssland och Tjeckien.

Sedan år 2009 innehar Merete tjänsten som biträdande director musices vid Linköpings universitet och är där konstnärlig ledare för Linköpings Akademiska Orkester och den akademiska damkören Linnea.
Hon är även en omtyckt pedagog och har undervisat i dirigering på Kungliga Musikhögskolan och Dalarö Folkhögskola.

Orkesterperspektivet_stor_P1030867-e1386692512521-1024x734Vår alldeles egna grupp av medarbetare är ensemblen Compact Music som bildades år 2005 på initiativ av Merete Ellegaard, violinisten Kerstin Thörn och operasångerskan Åsa Danielsson.
Ensemblen består av professionella frilansande musiker med internationella verksamhetsfält. Storleken på orkestern varierar beroende på vad som framförs och vilka behov beställaren har.

Det konstnärliga ledarskapet för ensemblen delas mellan dess dirigent Merete Ellegaard och konsertmästaren Kerstin Thörn.

KerstinThornViolinKonsertmästaren Kerstin Thörn är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Indiana University, School of Music, USA.

Under många år av frilansande har hon spelat i orkestrar som Kungliga Filharmonin i Stockholm, NorrlandsOperan, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och många mindre ensembler samt haft solistuppdrag.

Större delen av tiden lägger hon dock numer på organisationsutvecklingar med Maestro Management och stråkinspelningar i egen musikstudio.