Omdömen

Orkesterperspektivet – Dirigent är en intressant, rolig och energigivande workshop och därför har Merete och hennes stråkmusiker ur ensemblen ”Compact music” varit ett återkommande inslag i HUR-programmet. Merete är duktig på att leda gruppen på ett interaktivt sätt, vilket gör att hon alltid lyckas fånga deltagarnas intresse och engagemang. Våra branscher skiljer sig allt väsentligt åt, men oavsett om man som dirigent leder en orkester eller om man som verksamhetschef leder hälso- och sjukvård… Det BLIR faktiskt bättre om alla spelar samma symfoni på konserten! Båda branscher uppskattar dessutom duktiga solister, men inte alla på samma gång, med olika mål eller i otakt. Tack Merete o alla musiker för ert bidrag till HUR-programmet! Denna workshop har givit oss tillfälle att reflektera över ledarskap i allmänhet samt att vi fått en spännande inblick i en annan bransch/organisation. Klassisk musik väcker dessutom andra sinnen till liv och lämnar ingen oberörd.”
Jennie Änghagen, programansvarig för HUR-programmet, ledarutvecklingsprogram för verksamhetschefer vid Sveriges universitetssjukhus.

Orkesterperspektivet – Dirigent är en intressant, rolig och energigivande workshop och därför har Merete och hennes stråkmusiker ur ensemblen ”Compact music” varit ett återkommande inslag i  HUR-programmet. Merete är duktig på att leda gruppen på ett interaktivt sätt, vilket gör att hon alltid lyckas fånga deltagarnas intresse och engagemang. Våra branscher skiljer sig allt väsentligt åt, men oavsett om man som dirigent leder en orkester eller om man som verksamhetschef leder hälso- och sjukvård… Det BLIR faktiskt bättre om alla spelar samma symfoni på konserten! Båda branscher uppskattar dessutom duktiga solister, men inte alla på samma gång, med olika mål eller i otakt. Tack Merete o alla musiker för ert bidrag till HUR-programmet! Denna workshop har givit oss tillfälle att reflektera över ledarskap i allmänhet samt att vi fått en spännande inblick i en annan bransch/organisation. Klassisk musik väcker dessutom andra sinnen till liv och lämnar ingen oberörd.”

 
Jennie Änghagen, programansvarig för HUR-programmet, ledarutvecklingsprogram för verksamhetschefer vid Sveriges Universitetssjukhus.